Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Tavaszra korszerű kerékpárút épül a Velencei-tó körül Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2013. november 07.

Image Két sikeres pályázatnak és a kormány támogatásának köszönhetően a Velencei-tó körüli kerékpárutak fejlesztése idén is nagy léptékben folytatódhat: újabb 12 kilométeres szakasszal egészül ki a tó körül haladó kerékpárút. A jelenlegi - egyes részein csak nyomokban fellelhető - útszakaszok helyén, nemzetközi mércével mérve is színvonalas, kétirányú bicikliút épül a déli parton.

Tovább...
 
SZENT ERZSÉBET ADOMÁNYGYŰJTÉS Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. november 07.

Image Harmadik alkalommal szervez adománygyűjtést az Öreghegyi Közösségi Ház a nehezebb körülmények között élő emberek megsegítésére. Ezúttal a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ Nevelőszülős hálózatának családjai számára indítja el a gyűjtést.

Tovább...
 
JOBB ZSÁKOLNI, MINT FÜSTÖLNI Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. november 07.

Image December 15-ig tart a zöldhulladék gyűjtése Székesfehérváron. A Depónia Kft. kéthetente, minden páros héten végzi a gyűjtést. Az elszállításhoz a szolgáltatásba bevont ingatlanok tulajdonosainak az összegyűjtött zöldhulladékot áttetsző zsákban, matricázva kell kihelyezni. Korábban 22 db matricát küldtek ki az ingatlantulajdonosoknak, amit tetszés szerint használhatnak fel.

Tovább...
 
KEZDŐDIK A VELENCEI-TÓ VÍZPÓTLÁSA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. november 07.

Image Nyár végére a Velencei-tó vízállása a szabályozási sáv alá került, ezért szükségessé vált a vízpótlás, amelyet november 12-én, jövő kedden kezdenek meg.

Tovább...
 
Elkezdődött Székesfehérvár településszerkezeti tervének módosítása Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2013. november 07.

Image Városunk településszerkezeti tervének módosítása a Belváros és tágabb környezetének, illetve Székesfehérvár külterületének, valamint egyes belterületi területrészeinek helyi építési szabályzatát és szabályozási tervét érinti, a „Történelmi belváros” és a „Belváros tágabb környezete” vonatkozásában.

Tovább...
 
Példa nélküli együttműködés Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2013. november 07.

Image Egy példa nélküli összefogás révén a régió egyik legnagyobb nonprofit foglalkoztató konzorciuma jött létre 2013. november 6-án a Fehérvári Civil Központban. Ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá nyolc civil szervezet, amely közösen vállalja a 2010-2013 között kidolgozott szolgáltatások továbbműködtetését 2014-től. A konzorciumnak már most 70 főállású alkalmazottja van, és ez a szám jövőre várhatóan meghaladja a százat. A együttműködés megkötésére összehívott programon Székesfehérvár Önkormányzatát Róth Péter alpolgármester képviselte.

Tovább...
 
A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők támogatása Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. november 05.

Image A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak Erzsébet-utalvány formájában kapnak természetbeni támogatást, melyet november 26 és 28 között vehetnek át.

Tovább...
 
Mammográfiás szűrővizsgálat novemberben Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2013. november 05.

Image Ismét névre szóló meghívót kapott az ÁNTSZ-től a 45 – 65 év közötti nők egy része, akik két éven belül nem vettek részt mammográfiás szűrővizsgálaton. Az emlőrák-szűrővizsgálat ingyenes és fájdalommentes. A szakemberek minden nőnek ajánlják, hiszen az időben felfedezett daganatos betegség gyógyítható.

Tovább...
 
A BREGYÓ FELŐL LEHET BEHAJTANI AUTÓVAL A VÁROSGONDNOKSÁGRA Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2013. november 04.
Székesfehérvár Városgondnoksága ezúton is tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy a Szent Vendel utcai telephely gépjárművel történő megközelítése 2013 november 1-től a Bregyó Sportközpont felől, az Aranysas utcán keresztül történik. A Szent Vendel utcai bejárat kizárólag gyalogos és kerékpáros közlekedéssel vehető igénybe. A Fehérvár Médiacentrum ugyancsak ezen az útvonalon közelíthető meg. Kérik az ügyfeleket, hogy a Rét utcát az ottlakók nyugalma érdekében kerüljék el!
Tovább...
 
Faültetési program Székesfehérváron pályázati támogatással Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. november 04.

Image A Halesz parkban elültetett 50 fával megkezdődött az a faültetési program, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata az Alcoa Alapítvány és az American Forests támogatásával valósít meg. A Szent István Emlékév keretében a város három kiemelt pontján, a Halesz parkban, valamint a Selyem és a Horog utcában összesen 145 földlabdás, a helyi adottságoknak megfelelő őshonos fát ültetnek el. A Haleszban dr. Forgó Béla vezérigazgató és dr. Cser-Palkovics András polgármester is részt vett a programon, valamint a terület önkormányzati képviselője, a város környezetvédelmi tanácsnoka és az Alcoa-Köfém Kft. 20 önkéntese is bekapcsolódott a faültetésbe.

Tovább...
 
A Szent Földön járt Simon M. Veronika Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. november 04.

Image A Szent Földre zarándokolt a Munkácsy és Krúdy díjas, Kunst Meister festőművésznő, a székesfehérvári Simon M. Veronika. A művésznő többek között azért látogatott el Izraelbe, hogy az általa képviselt borrendek jóhírét – és borait népszerűsítse.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1391 1392 1393 1394 1395 1396 1397 1398 1399 1400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15313 - 15323 / 20386